Evo danas su bili lokalni izbori. Svi koji imaju pravo glasa su trebali izaći i glasati za onoga koga smatraju najboljim.
Ja skoro nisam glasovao. Malo poslije ću objasniti i zašto.

Ovi izbori su donijeli drugačiji način biranja. Bira se osoba a ne stranka, kako poslije ne bi bilo muljaže. Glasam za stranku CFGU koja obećava Chuck Norrisa za gradonačelnika, a ono kasnije za gradonačelnicu postave baba Maru, tu iz obližnjeg sela.
Donijeli su i uplitanje Crkve u izbore, ali to oni već duži niz godina rade pa to i nije ništa novo. Ništa me nebi čudilo da do nekih budućih izbora osvane Hrvatska Katolička Crkvena Stranka (HKCS). Već imam nekoliko parola za njih pa bi volio da me zaposle na izradi slogana. Zasad imam samo tri: ‘Križem po antikrstima’, ‘Križem protiv kumova’ i ‘S križem smo jači’. Imali bi dobar program štednje. Kako u svakom mjestu ima barem jedna crkva, prodali bi svu imovinu (e sad ovisi da li su to lokalni, državni ili predsjednički izbori) i nastanili bi se u crkvi. Dvije muhe riješene jedim udarcem. Zaradiš, a uz to su oba posla na istom mijestu. Gatanje iz knjige na misi i vođenje mjesta i/ili države. Zatim bi mogli uvesti i prostore za nekatolike. Poput onih staklenih pušionica za pušače. Pa ti bajo moj nemoj biti katolik. Ili bi mogli nositi vrpcu oko ruke kao što su židovi nosili u Njemačkoj. Ali to bi se najprije morali konzultirati sa papom da li on tako nešto dopušta. A vjerojatno bi, ipak je papa iz Dojčlanda.

P.S. Kaže drug Jimbo koji je iz tih katoličkih redova da kler ne smije biti učlanjen niti u jednu stranku. E pa ima i za to rješenje:

1. Otiđe Bozanić sa svitom do pape u Vatikanstan i tamo dogovore da osnuju stranku jer će sigurno, ali baš 100% sigurno, pobijediti.
2. Crkva se odcijepi od te Vatikanstanske crkve i osnuje se najprije Hrvatska Katolička Crkva, a nedugo zatim i Hrvatska Katolička Crkvena Stranka. Bolje to napraviti iz dva puta, nego od jedanput napraviti oba navedena osnivanja, jer će puno puka htjeti prisustvovati osnutku pa ne bi svi mogli stati u isto vrijeme. Ovako ako si bio na osnutku HKC, ne možeš na HKCS i obrnuto.

Malo sam odlutao od započete teme – skoro nisam glasovao. Promijenio sam prebivalište sa danom 17.04.2009. iz Slavonskog Broda u Zagreb. Istekla mi 10 dana prije osobna pa sam se odlučio na taj korak budući sam ionako stalno u Zagrebu. Dobio sam i osobnu neki dan. Zagrebačka adresa. Sve fino, rekli bi ljudi, ali sam se ja zanimao da li je ta birokracija tako agilna i ažurna pa je uspjela promijeniti i mjesto gdje ću glasati. Nije me pamet napustila da platim 150kn povratnu kartu za SB i glasam tamo za nekoga tko se uopće ne bori za moja prava jer sam ja u Zagrebu a on u Slavonskom Brodu. I na samu nedjelju saznam sa stranicu www.uprava.hr i da tamo ima popis birača. I … i … i … (ajde više otvori stranicu) … tananaaaaaaaaaan

Photobucket

Odlično, velim sebi. Birokracija se ubrzala i to mi je drago za čuti i vidjeti. Obukao sam svoje najbolje cipele i najbolje odijelo, potšišao bradu i brkove, začešljao se ispod pazuha i otišao do osnovne škole dati glas budućem gradonačelniku. Sve obavim kako doliči uzornom građaninu kad tamo vidim starog poznanika. Pričamo mi i pričamo kad mi on priči spomene da mi mora dati jednu staru sliku na kojoj je uslikao Einsteina. Ajd, mislim si koji će meni vrag ta slika, al’ neka.
I evo što mi čoek dadne:

Photobucket

Ma legenda od čovjeka. I ovaj stari sionski mudrac i ovaj Einstein. Iako Einstein nije znao u to doba šta je web, ali je očito imao dobru viziju. A i ovaj naš novi-stari gradonačelnik HEHEHE.