I tako smo u nedjelju otišli autom do tamo i … moje skromno mišljenje je da je jedino pogled od gore odličan, tropski dio O.K. a ostatak bezveze i ne vrijedi toliko novaca. Al’ svatko ima svoje stavove. Pa evo malo slika i od tamo.

Zadnji dan prije polaska, njena frendica je išla obavljati još neke formalnosti, mi smo otišli dalje lutati gradom u potrazi za onime šta sam ja htio vidjeti.
Prvo smo skoknuli do pivovare Ottakringer u kvartu u istoimenom kvartu u istoimenoj ulici. Tu ulicu iz milja zovu Balkanstraße ;). Od oko 93.000 stanovnika, oko 12.000 ih je iz ex-Yu, 4.000 Turaka itd. Zatim smo do skočili Karlsplatza da vidimo poznatu Karlovu crkvu, i malo dalje od toga spomenik Crvenoj armiji koji je dignut u čast palih Rusa koji su oslobađali Beč, pa smo otišli na Reumannplatz do nekog slastičara Tichy koji pravi odličan sladoled, ali tip drži otvorenu slastičarnu samo preko proljeća i ljeta, pa jbg … zadovoljili smo se u McDonaldsu. Na kraju smo završili u Caffe centralu, kultnoj bečkoj kavani. Uz slike ću malo staviti opisa svega.

I za kraj … nešto što ne mogu svrstati u konkretan obilazak jer toga ima posvuda … svi znamo da toga ima tamo, pa evo red je onda da se to i pokaže 😉

Eto toliko iz ovog posjeta Beča … u Beču uvijek ima stvari za vidjeti tako da se ide i jednom mjesečno ne bi godinama obišli sve zanimljive i skrivene dijelove tog grada kulture. Čak su i kolege iz sekinog stud. doma rekli u stilu “ma jest dobar taj Beč, stvarno je super, al’ već mi je previše tog kiča. Gdje god se okrenem barok iskače” 😉 Eh, ima istine u tome, al zato i ima turista tamo … znaju Bečani od svega napravit turizam. I običan kamen bi promovirali.
Tschus! 😉