Čorba s lećom

Prošlo eto pa skoro 2 mjeseca kako sam bio u Turskoj i baš mi danas padne na pamet kako im je ona čorba s lećom bila dobra pa sam ju odlučio za napraviti. Od sastojaka u kuhinji je nedostajalo leće i kumina. Neka ima trgovina dolje.


Oprostite na mutnoj slici, ruke su mi drhtale 🙂

Uglavnom, sastojci su sljedeći:
Leća, 1 glavica luka, 1-2 režnja češnjaka, maslac ili maslinovo ulje, šalica tople vode (zbog leće mora biti topla), 2 šalice pileće juhe (da, turci svuda guraju pile :)), pasirani paradajz (ili u tubi ako takav imate), žlica kumina, paprika, sol, papar i origano.

Izrezani luk izdinstati, dodati mu češnjak i njega dinstati dok se ne bude osjetio miris češnjaka. Zatim na to dodati vodu i leće. E sad, koliko leće? Ja sam čito po receptu gdje kaže šalica leće … tako sam i napravio pa mi je ispalo jaaaako gusto. Tako da ili manje leće ili puno više vodenih sastojaka. Ovo je recept za 4 porcije tako da procijenite. To se kuha 5-10 min u poluzatvorenom loncu. S vremena na vrijeme pogledajte jer leća upija vodu pa da ne upije svu. Zatim se dodaju svi ostali sastojci: pileća juha i začini. Osim origana. Tako se kuha još 10ak minuta. Pred kraj dodati još 2 žlice origana i to je to. Servirati toplo. I da. Mi smo dobili limun uz takvu čorbu pa blesavi eto ne znamo za čeg je i nacijedili ga u čorbu. To se zapravo i radi tako :-). Tako nabavite i limun, čorba je puno ukusnija s njime.

 

I to je to … sad idite jesti 😀
A za poslije napravite neki kebab ili pilaf hehehehe …

2 Comments

  1. Izgleda kao kod paše u Kadikoyu. Isto – isto!

  2. Takav je i okus u ustima … isti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *